In company training ATEX & Explosieveiligheid

Training rondom de explosiegevaarlijke situaties in uw bedrijf
Vanuit onze adviestrajecten op het gebied van machine- en explosieveiligheid werden wij steeds vaker gevraagd om trainingen te geven. Uit deze vraag zijn onze bedrijfsspecifieke trainingen op locatie ontstaan. Naast een algemeen verhaal over ATEX en explosieveiligheid, natuurlijk als middelpunt situaties zoals die voorkomen in uw bedrijf. De training wordt opgezet vanuit het explosieveiligheidsdocument en fotomateriaal van uw organisatie. Onze testapparatuur laat zien welke gevaren er kleven binnen uw bedrijf gebruikte stoffen. Onze ervaring is dat medewerkers en leidinggevenden na het zien van dit beeldmateriaal volledig openstaan om de kennis tot zich te nemen. Door een periodiek terugkerende training houdt u het personeel op de hoogte van de wijzigingen en wordt ook het nieuwe personeel opgeleid.

Gezamenlijk werken aan bedrijfsspecifieke casuïstiek verhoogt de veiligheid
Tijdens de training staan twee zaken centraal namelijk: de risico's op het gebied van explosiegevaar en de invloed van uw uitvoerend personeel, leidinggevenden en interne specialisten hierop. Het gaat om kennis, procedures, rol-bewustzijn, houding en verantwoordelijk gedrag. Al met al een complex geheel, dat behapbaar gemaakt wordt door te werken met praktijksituaties en door enkele deelnemers ook een inhoudelijke rol in de training te geven. Wat komen zij tegen in de praktijk, waarom heeft de organisatie bepaalde procedures en werkprocessen zo precies omschreven. Een toelichting met mogelijkheid te reageren en door te vragen brengt het papieren beleid tot leven.  

Gedegen voorbereiding en aandacht voor transfer naar de praktijk
De in uw organisatie voorkomende explosie-risico's zijn het vertrekpunt om de leerdoelen te formuleren. Wat is de huidige situatie en welke situatie is wenselijk? Wat is de rol van de training bij het bereiken van explosieveilig werken binnen de organisatie? En op welke manier kan het geleerde geborgd worden in de praktijk en wie zijn daar allemaal bij betrokken? Gezamenlijk stilstaan bij deze vragen levert u veel op. Haal optimaal rendement uit uw investering.    

Wij delen onze deskundigheid en ervaring graag met uw organisatie. Neem contact met ons op over de In company training ATEX & Explosieveiligheid. 

     


 

 

 

Ga naar boven